Informacja z przeprowadzonych warsztatów z dnia 21.03.2017 r.

W dniu 21.03.2017 r. w Działdowskim Centrum Caritas odbyły się kolejne warsztaty szkoleniowe, przeprowadzone w ramach działań towarzyszących realizowanego Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020. Warsztaty zostały przeprowadzone równolegle dla dwóch grup. Celem przeprowadzonych warsztatów było zaznajomienie osób korzystających z pomocy w postaci paczek żywnościowych z zasadami prawidłowego odżywiania się i prowadzeniem zdrowego trybu życia. Wykład został przeprowadzony przez Panią Dietetyk Joannę Berestowską. Równocześnie odbywały się warsztaty dotyczące przeciwdziałania marnowaniu żywności. Uczestnicy pozyskali wiedzę na temat źródeł i przyczyn marnowania żywności, jak również uzyskali wskazówki jak zapobiegać marnowaniu produktów wykorzystywanych w swoich gospodarstwach domowych. Wykład poprowadził pracownik PSSE w Działdowie Pani Anita Pszenna. Wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymali drobne upominki.

Osobom uczestniczącym w warsztatach bardzo dziękujemy za obecność i zaangażowanie.

_DSC0144 _DSC0148