Informacja z przeprowadzonych warsztatów w dniu 21.06.2022 – Podprogram 2021

W dniu 21.06.2022 r. w Działdowskim Centrum Caritas odbyły się warsztaty szkoleniowe, przeprowadzone w ramach działań towarzyszących realizowanego Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 – Podprogram 2021. W zajęciach uczestniczyło 30 osób. Celem przeprowadzonych warsztatów było przedstawienie jak można wykorzystać produkty znajdujące się w Programie Operacyjnym Pomoc Żywnościowa, a także zaproponowanie innych posiłków łatwych do przygotowania.

warsztatów:

1.     Higiena i dezynfekcja rąk, założenie rękawiczek,

2.     Przygotowanie stanowisk pracy,

3.   Przygotowanie posiłków z wykorzystaniem produktów, które na co dzień są dostępne w gospodarstwach domowych, a niekiedy brakuje pomysłu na ich wykorzystanie,

4.   Samodzielne wykonanie przez uczestników sałatki makaronowej z tuńczykiem, różyczek z tortilli oraz tortilli z serkiem śmietankowym, sałatą i szynką pod okiem kucharki,

5.     Sprzątanie stanowisk pracy,

6.     Przygotowanie do konsumpcji,

7.     Konsumpcja i ocena sporządzonych potraw.

  Przebieg

Comments are closed.